BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


“1919 BİTMEYEN YOLCULUK” 19 MAYIS’TA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Millî Mücadele’nin başlangıcının 100. yılı sebebiyle, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinatörlüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Samsun Valiliği iş birliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan “1919 Bitmeyen Yolculuk”, 19 Mayıs 2019’da ilk kez seyirciyle buluşacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı’nda vatan için gözünü kırpmadan kendini feda eden Türk milletinin aziz şehitleri ve kahraman evlatları için bir saygı duruşu olarak sahneye konulacak “1919 Bitmeyen Yolculuk”, farklı sanat dallarını teknolojiyle bir araya getirecek. 

Dramatik sahne gösterimi tarzındaki proje aynı zamanda, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel hazırlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere izleyenlerin büyük teveccüh ve övgüsünü kazanan “1915 Bir Hilâl Uğruna” projesinin devamı olma niteliğini taşıyor. 

Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda saat 16.00’da sahnelenecek “1919 Bitmeyen Yolculuk”ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sanatçıların yanı sıra Samsun ve Gürcistan’dan da katılım gösterecek 638 sanatçı sahne alacak.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera Balesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüklerince hazırlanan eserin sanat yönetmenliğini Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın üstlenecek.

Esere katkıda bulunan kurumlar ise şöyle:

Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Halk Dansları Gençlik Topluluğu, Devlet Halk Dansları Çocuk Topluluğu, Mersin Devlet Opera ve Balesi Dansçıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Tekkeköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu Öğrencileri, İlk Adım Gençlik Merkezi Güreşçileri, Canik Gençlik Merkezi Jimnastik Grubu, Samsunspor U-21 Futbol Takımı, Polis Akademisi Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu, Samsun Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü, 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Samsun Şubesi, Pera Sanat Akademisi Oyuncuları, Gürcistan Halk Dansları Grubu, Samsun Huzur Evi Misafirleri, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Tabur Komutanlığı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Samsun Şubesi.       

(16.05.2019)